Mevsiminde toplanan zencefillerin, doğal yöntemlerle neminden arındırılmasıyla elde edilen tane (kök) zencefil. Toz forma göre aromasını ve uçucu yağlarını içinde çok daha uzun süre hapseder.
Kullanım Alanları ve Özellikleri:
-
Form: Öğütülmemiş, bütün/parça kök halindedir.
-
Kullanım: Sert yapısı nedeniyle demlenerek (bitki çayı) veya rendelenerek kullanıma uygundur. Özellikle kış çaylarında, limon ve bal ile birlikte yoğun bir aroma verir.
-
Mutfak: Yemeklerde ve çorbalarda taze zencefile alternatif olarak, kullanım öncesi suda yumuşatılarak veya doğrudan pişirilerek kullanılabilir.
-
Saklama: Serin ve kuru ortamda, paket ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!