Blog Etiketleri
Susamlı Pestil Tarifi: Geleneksel Bastık Nasıl Yapılır? Püf Noktaları
Anadolu'nun geleneksel lezzeti pestilin en özel ve enerji dolu hali olan susamlı pestil, yüzyıllardır sofraların baş tacıdır. Dut, kayısı, üzüm gibi meyvelerin özünün, bal veya pekmezle tatlandırılarak incecik serilmesi ve kurutulmasıyla elde edilen pestil, susamın eşsiz aromasıyla buluştuğunda adeta bir lezzet şölenine dönüşür. Yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğiyle doğal bir enerji kaynağı olan bu geleneksel atıştırmalık, hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif arayanlar için idealdir. Susamlı pestilin tarihi yolculuğuna çıkmaya ve bu mucizevi lezzetin sağlık sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?
Devamı
17/11/2025
16:22